Nieuws - Blog

Het trainen van de oog- handcoördinatie bij kinderen

Bij oog- handcoördinatie werken de ogen en de handen samen om een bepaalde taak succesvol uit te kunnen voeren. Zo kan een kind bijvoorbeeld niet zelfstandig eten, schrijven of tekenen als de oog- handcoördinatie niet voldoende is ontwikkeld. In dit artikel leggen we je uit hoe je met de verschillende producten de oog- handcoördinatie bij kinderen kunt stimuleren.

Oog- handcoördinatie bij kinderen

Oog- handcoördinatie is één van de eerste functies die er voor zorgt dat kinderen taken zelfstandig kunnen uitvoeren en ze een gevoel van onafhankelijkheid geeft. Door met speelgoed te spelen wordt het lichaamsbewustzijn van kinderen al op jonge leeftijd gestimuleerd en zal dit in de loop van de kinderjaren worden verfijnd.

Het verminderen van hoofdpijn en nekpijn bij kinderen


Het aantal kinderen dat een bezoek brengt aan de fysiotherapeut neemt de laatste jaren alleen maar toe. Steeds meer kinderen geven aan last te hebben van spanningshoofdpijn en nekpijn. In dit artikel vertellen we je waar hoofdpijn en nekpijn bij kinderen vandaan komt en hoe je dit kunt verminderen of zelfs kunt verhelpen met de producten van Gonge® en BS Toys. Het ontstaan van hoofdpijn en nekpijn bij kinderen Het probleem ontstaat doordat kinderen te weinig bewegen en doordat ze overmatig gebruik maken van tablets, smartphones, laptops en computers. Als kinderen hun hoofd in een hoek van 30 graden buigen moet de nek een last dragen van ongeveer 18 kg.

Kinderen leren springen doe je zo!


Springen is een complexe beweging die kinderen leren als ze tussen de 12-36 maanden oud zijn. Om de beweging uit te kunnen voeren moeten kinderen eerst een buiging maken in het heupgewricht en kniegewricht. Om vervolgens explosief omhoog te springen moeten ze het heupgewricht en kniegewricht zo snel mogelijk strekken. De beweging wordt krachtiger als het kind ook zijn/haar armen gebruikt in de beweging.
In het begin zullen kinderen onvoldoende balans hebben om met beide voeten tegelijkertijd te springen én te landen.

Waarom een goede core stability bij kinderen belangrijk is


Steeds meer jonge kinderen krijgen te maken met rug- en nekklachten. Deze ontstaan vooral door de veelal inactieve leefstijl van kinderen en het overmatig gebruik van computer, laptop en smartphone. Gelukkig ontstaat er een sterke tegenbeweging die kinderen wil aansporen om achter het beeldscherm vandaan te kruipen en meer te bewegen!

Waarom is een goede core stability belangrijk?

Als we over core stability praten spreken we over bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren. Al deze spieren staan met elkaar in verbinding en zorgen ervoor dat het lichaam ‘gedragen’ kan worden. Een zwakke core stability zorgt er dus voor dat het lichaam minder kracht heeft, met alle gevolgen van dien.

De nieuwe catalogus is uit! (2018/2019)


De nieuwe catalogus voor het jaar 2018/2019 is uit en staat bomvol met leuke en nieuwe therapie-, sport- en spelmaterialen voor particulieren en professionals. De meeste producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden binnen 1 tot 2 dagen bezorgd. Laat tijdens het afrekenproces weten dat je de de nieuwe catalogus graag ontvangt en hij komt jouw kant op! In de nieuwe catalogus vind je alleen de beste oefenmaterialen. Voorbeelden van enkele topmerken zijn; Gonge®, Spordas®, Winter®, Gymnic®, Stadtholder®, Pedalo®, Airex®, Trimilin® en ons eigen merk MOOFFZ.

Het brede assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige producten.

Kinderyoga is leuk, uitdagend en ontspannend!


Kinderyoga is leuk, uitdagend en ontspannend!

Kinderyoga is populair! Vooral omdat kinderen steeds meer prikkels van buitenaf moeten verwerken. Kinderyoga zorgt voor het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het geeft meer rust, zorgt voor meer concentratie op school en het versterkt het hele lichaam. Genoeg redenen dus om kinderen kennis te laten maken met kinderyoga!

Kinderorthopediecongres 2018


Op vrijdag 23 maart is het zover en organiseert Scem het drukbezochte congres Kinderorthopedie in de Cinemec in Utrecht. Alprovi is er ook bij dit jaar en brengt het congres in beweging! In de ochtend staat op dit congres de heup centraal. Er zal veel aandacht besteed worden aan het nieuwe protocol heupdysplasie van de Werkgroep Kinder Orthopaedie over vroegdiagnostiek en behandeling van heupdysplasie. Het manklopende kind blijft een uitdaging voor de 1e lijn. De vaak uitgebreide differentieel diagnose zal interactief met de zaal besproken worden d.

Koningsspelen voor kinderen


Het leukste evenement van het jaar komt er weer aan: de koningsspelen voor kinderen! Het duurt niet lang meer voordat alle kinderen zich weer in het zweet mogen werken en mogen ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Of het buiten nu slecht weer is of niet, de koningsspelen voor kinderen zijn elk jaar weer één groot succes!
Inspiratie voor de koningsspelen voor kinderen Ben je op zoek naar inspiratie om van de koningsspelen voor kinderen een onvergetelijke dag te maken? Alprovi heeft de leukste spelletjes voor je op een rij gezet! Omdat we in Nederland nooit weten hoe het weer zal zijn hebben we spelletjes voor je bedacht die je zowel binnen als buiten kunt doen. Lees je mee? Voor meer inspiratie kun je altijd even een kijkje nemen op onze website.

Trampolinespringen is gezond!

Steeds meer kinderen hebben rugproblemen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door een gebrek aan beweging, verzwakking van de rug-, buik- en nekspieren of overbelaste tussenwervelschijven.Door veel te bewegen worden vloeistoffen en daarmee voedingsstoffen opgenomen door de wervelkolom, waardoor het zijn elasticiteit en kracht behoudt. Dit vermindert rugklachten en heeft daarmee een positief effect op de gezondheid.  De voordelen van trampolinespringen Trampolinespringen is een uitstekende manier om de wervelkolom te versterken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom trampoline goed is voor de gezondheid: • Het zorgt gegarandeerd voor urenlang speelplezier
• Het verbetert de motoriek en het uithoudingsvermogen
• Het is een goede manier om extra gewicht te verliezen
• Het zorgt voor een goede balans en coördinatie
• Het is een goede manier om extra energie kwijt te raken
Om kinderen urenlang speelplezier aan trampolinespringen te laten beleven heeft Alprovi een breed scala aan trampolines in het assortiment.

Kinderen goed en actief laten zitten doe je zo!

De hele dag zitten is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt. Tafels en stoelen zijn niet altijd geschikt voor kinderen, waardoor ze soms de meest onmogelijke houdingen aannemen. Een verkeerde zithouding kan verschillende klachten veroorzaken zoals; pijn in de nek, schouders, lage rug en hoofdpijn. Door deze klachten gaan kinderen een nog veel slechtere houding aannemen of kunnen ze concentratieproblemen krijgen waardoor nog meer klachten ontstaan.

Waarom goed en actief zitten belangrijk is Goed en actief zitten voor kinderen is belangrijk! Behalve dat een goede houding ervoor zorgt dat je lichaam beter functioneert, wordt ook je energieniveau verhoogd, verbetert het de bloedsomloop en wordt pijn verminderd.
Getoond 1–10 van 371234